Vinnare i återbrukstävlingen utsedd!

Att hitta en vinnare bland nästan 300 enastående bidrag var verkligen inte enkelt. Men efter lång överläggning kom vi fram till att Umeåbon Birgitta Linds utedusch, tillverkad av resterna från en gammal lada, tar hem priset.
Vi tycker bygget visar prov på enorm återbruksglädje och ett fantastiskt utförande, resultatet är en liten oas fylld av kreativ återanvändning. Den visar också att köpa nytt inte är en nödvändighet – genom återbruk kan man skapa något användbart, funktionellt och vackert, som dessutom är helt unikt. Ett lysande exempel på hållbarhet helt enkelt!
Det är också i linje med Agenda2030 och det globala målet om Hållbar konsumtion och produktion.
Stort grattis Birgitta som vunnit en övernattning på Granö Beckasin, och till de andra 10 länsbor som vunnit goodiebags vi lottat ut!
Slutligen vill vi även rikta ett stort tack till alla er som deltagit i tävlingen, det var ett sant nöje att få se alla fina, kreativa, smarta och användbara återbruk!
Birgitta om hur uteduschen tillverkats: ”Hos mina föräldrar fanns en rasad lada som vi fick ta. För att få en mer spännande form gjorde vi den 5-kantig med stolpar och inspirationen från en saloon. För att få varmt vatten drog vi en slang till varmvattenberedaren i stugan.
Trätrallen är överblivna bitar från altanen. Fönstret (som är utan glas) är från en loppis. Stolen är ett blocketfynd. ”Knopphängaren” är ett gammalt lantbruksredskap som min farfarsfar använt. Emaljbyttorna är från mormor. Hyllan för schampo är fronten på en gammal bortruttnad rissla - den del längst fram där kusken vilade fötterna mot. Duschslang och munstycke från en vän som inte behövde det längre. Diverse ”skrot” på väggen är från min farfars gamla garage. Metallringen på marken är från ett gammalt vagnshjul där träet ruttnat bort.”