Dokumentärfilm om krigsjournalistikens villkor

Under årets SEE hållbarhetsvecka, som hålls vecka 38, finns över hundra programpunkter. En av dessa är visningen av dokumentärfilmen Under The Wire på Folkets bio, arrangerat av Sida och SEE Hållbarhetsvecka.

Filmen speglar krigsjournalistikens villkor och efter filmen deltar Reportrar utan gränsers ordförande Erik Halkjaer i ett samtal med den syriska exiljournalisten Ali Al Ibrahim och Ola Nordebo från Västerbottens Kuriren.

SEE hållbarhetsvecka drivs som ett årligt återkommande projekt sedan starten 2009 med över hundra programpunkter under veckan.

Marie Colvin var vår tids mest betydande krigskorrespondent. Det här är den oerhört gripande historien om hennes sista uppdrag i Syrien. Under the Wire ger en skrämmande inblick i kriget i Syrien, och en osminkad beskrivning av krigsjournalistikens villkor. Efter filmen deltar Reportar utan gränsers ordförande Erik Halkjaer i ett samtal med den syriska exiljournalisten Ali Al Ibrahim samt Ola Nordebo från Västerbottens Kuriren om journalisters säkerhet.

Filmvisningen arrangeras av Sida och SEE Hållbarhetsvecka, är gratis men för att se filmen måste man boka sin biljett på Folkets Bio, Umeå.

– Filmen speglar ett brännande aktuellt ämne om krigsjournalistikens villkor, men också om journalistik i stort. Därför hoppas jag och tror att alla med intresse för journalistik tar del av detta, säger Kristin Olsson, projektledare för hållbarhetsveckan.