Om SEE hållbarhetsvecka

SEE hållbarhetsvecka vill låta dig känna, prata, smaka, utmana, utveckla och nätverka hållbart under en hel vecka eller bara en kort stund. Veckan formas av en mångfald av deltagande aktörer som bidrar med sina livskraftiga, kreativa och goda exempel på hållbar utveckling.

SEE hållbarhetsvecka är en årligen återkommande arrangemangsvecka som hålls i Västerbottens och Norrbottens län under vecka 38. SEE är en förkortning för Social, Ekonomisk och Ekologisk hållbar utveckling. I grund och botten handlar veckan om att:

  • Uppmärksamma och stärka aktörer som satsar på att bidra till en hållbar utveckling
  • Ge möjligheter att nätverka och marknadsföras i ett större sammanhang
  • Sprida information och goda exempel så att fler aktörer påbörjar sitt hållbarhetsarbete.

Deltagarna skapar programmet!

Programmet för SEE hållbarhetsvecka skapas av våra deltagande aktörer. Vi välkomnar dig som vill arrangera något hållbart, stort som smått. För oss är det viktigt att synliggöra och stärka alla steg i en hållbar riktning som tas. Att delta är enkelt och information för att planera, registrera och genomföra din aktivitet hittar du här.

Projektorganisation

SEE hållbarhetsvecka drivs som ett årligt återkommande projekt sedan starten 2009. Under åren har verksamhetsområdet vuxit till att omfatta Västerbottens och Norrbottens län. SEE hållbarhetsvecka leds av två ledningsgrupper, en för vartdera länet.

Ledningsgruppen för Norrbottens läns består av följande parter: Länsstyrelsen i Norrbottens län, Lapplands kommunalförbund, Energikontor Norr, Övertorneå kommun, Haparanda kommun och Nolia AB.

Ledningsgruppen för Västerbottens län består av följande parter: Länsstyrelsen i Västerbotten, Västerbottens läns landsting, Region Västerbotten, Umeå universitet, Umeå kommun, Skellefteå kommun, Visit Umeå samt Nolia AB. 

Nolia AB ansvarar för projektledning och administration och övriga parter står för projektfinansiering, kompetens och nätverksbyggande.

 

Kontaktpersoner

Monica Pettersson

Projektkoordinator

+46(0)911-649 35
+46(0)73-088 03 30
monica@nolia.se